PostedOn
canape bank

Nog nooit een écht comfortabele canapé bank gevonden? Ontdek Ekornes!


Ekornes is een Noorse meubelfabrikant van uitzonderlijke klasse. In typisch Scandinavische stijl maken wij uiterst comfortabele canapés van topkwaliteit. Een van onze doelstellingen is om de meest aantrekkelijke en meest duurzameluxe relaxzetels ter wereld te produceren.

Het Stressless assortiment is synoniem met buitengewoon hoog comfort. Dat principe is ons uitgangspunt bij het ontwerp en de vervaardiging van elke design canapé. Als u met de voeten omhoog in één van onze Stresslesslederen relax zetels achterover gaat zitten, bewegen uw benen een klein beetje naar voren en ook naar beneden. Een Stressless voetenbank is daar speciaal op ingesteld: de volledig geïntegreerde glijfunctie zorgt ervoor dat u uw voeten automatisch op de juiste manier neerlegt. Zo worden de meest comfortabelerelax zetels ter wereld nóg iets comfortabeler. Door de glijfunctie te vergrendelen kunt u de voetenbank ook als extra zitmogelijkheid gebruiken.

Denk bij het kopen van een canapé ook aan het milieu!

Voor de productie onzemoderne leren salons zijn wij grootgebruiker van diverse natuurproducten en streven wij ernaar om verantwoording te dragen voor milieueffecten die gerelateerd zijn aan onze activiteit. En dan doelen wij niet alleen op de productie, maar ook op het distributiekanaal, het algemeen gebruik van onze meubels door de consument en tenslotte de verwerking van de producten aan het einde van hun levensduur. Al sinds jaren nemen wij diverse maatregelen om niet alleen de productie-units, maar ook de werkomgeving te verbeteren. We doen er alles aan om het milieu te beschermen door steeds meer prioriteit te geven aan het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen. Ook in de komende jaren blijven wij streven naar een duurzaam productieproces, met als doel het vervaardigen van moderne canapés endesign salons met een lange levensduur. Juist producten met een korte levensduur hebben een negatieve invloed op ons milieu.

Het exclusief door Ekornes ontworpen ErgoAdapt™ systeem zorgt, zowel in zittende als in liggende houding, voor optimaal comfort. Ook onze nieuwe flexibele hoofdsteun staat garant voor een nóg beter zitgevoel. Met één enkele beweging kunt u de positie van de hoofdsteun heel eenvoudig aanpassen, zodat u altijd de voor u meest geschikte zithouding zult vinden. De hoofdsteun is speciaal ontworpen voor onze moderne leren canapés, en is monteerbaar zonder gereedschap. Voor de chaiselongue heeft Ekornes een eigen hoofdsteun ontwikkeld, die overigens precies dezelfde ergonomische eigenschappen heeft.

Al het leer dat we voor een relax canapé of eenhome cinema canapé gebruiken is 100% natuurlijk materiaal, afkomstig van runderhuiden. Pas na een lange reeks van processen, waaronder het looiproces, krijgt de huid de vereiste gebruikseigenschappen en noemen het leer. Een van de vele kenmerken van leer is dat het levend materiaal is geweest, en dus in de natuur markeringen heeft opgelopen als gevolg van de voeding, de verzorging en de natuurlijke leefomgeving van het dier.

Voor ons assortiment van stoffensalon divans gebruiken wij ultra-zachte polyestervezels. Dit materiaal staat garant voor een luxueus gevoel. Ervaar het zelf als u uw hand over één van onze flexibele canapés laat glijden. Daarnaast zorgt dit hoogwaardige materiaal voor een uiterst aantrekkelijke verschijningsvorm die volledig samengaat met het unieke design van de Ekornes-zetels en onze modernehoeksalons in leder.

Voor een optimaal veersysteem zijn alle canapés van leder en al onzesalon divans uitgerust met flexo-veren die direct gemonteerd zijn op het stalen frame. De aldus verkregen stoelconstructie is uiterst duurzaam. Bij Ekornes aarzelen wij dan ook geen moment om onze klanten 10 jaar garantie te geven op zowel het onderstel als het naar behoren functioneren van onzeluxe lederen zetels!